VPV themabijeenkomst “De Vierde Industriële Revolutie.

  • 04 Jun 2019
  • 17:00 - 20:30
  • VNAB kennis- en ontmoetingscentrum Boompjes 251 3011 XZ Rotterdam

Welke effecten en ontwikkelingen zijn al te zien?”

 

In 2019 organiseert VPV Rotterdam een serie van drie evenementen om de effecten en kansen van de vierde industriële revolutie voor de Rotterdamse verzekeringssector op een aansprekende en prikkelende manier concreet maken! Op 4 juni is het tweede evenement waarin de concrete ontwikkelingen binnen de verzekeringssector centraal staan

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Naast de zelfrijdende auto zal in Rotterdam ook de zelfvarende watertaxi je over de Maas vervoeren. Die je met je stem via de opvolger van de Uber App kunt boeken.

Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar net als bij eerdere industriële revoluties zullen Rotterdam en de verzekeringssector ook uit de vierde bloeiend tevoorschijn komen. De impact op onze samenleving zal wederom groot en breed zijn en is al begonnen.

In 2019 organiseert VPV Rotterdam een serie van 3 evenementen om voor de Rotterdamse verzekeringssector op een aansprekende en prikkelende antwoorden te vinden op deze vragen!

Tijdens de 2e bijeenkomst presenteren Harry Langevoort en Niek de Feijter voorbeelden van concrete, bestaande ontwikkelingen die een directe uitwerking zijn van de 4e industriële revolutie.

Harry Langevoort is ruim 20 jaar werkzaam bij IBM, voor een groot deel in de sector banken en verzekeraars. Bij zijn dagelijkse werk is hij direct betrokken bij de opzet van nieuwe verdienmodellen, transformaties van verzekeringsorganisaties en de uitvoering van projecten waarbij cognitieve technologie (IBM Watson) wordt gebruikt.

Niek de Feijter is medeoprichter van Xurux, een bedrijf dat kennis van blockchain combineert met ervaring in diverse branches. Niek is onder andere betrokken bij de ontwikkeling van het broodfonds voor zelfstandigen door middel van blockchain.

 

17.00 uur

Ontvangst

U bent welkom in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum, waar een Italiaans buffet voor u klaar staat.

17.45 uur

Start van het programma

 

18.00 uur

Lezing door Harry Langevoort

De 4e industriële revolutie naar de praktijk:Verzekeringsland en innovatie

Hoe gaan partijen in de verzekeringsketen en innovatie samen? Hebben de traditionele grote verzekeraars een toekomst? Welke impact hebben nieuwe technologiën op de markt? Waar en hoe worden ze gebruikt? Welke rol gaan de grote digitale spelers van de wereld in verzekeringsland spelen?

Harry gaat in zijn presentatie in op deze onderwerpen en daarvan meerdere toepassingen laten zien. Een uiterst praktische presentatie !

19.00 uur

Lezing door Niek de Feijter

De 4e industriële revolutie naar de praktijk: Het broodfonds voor zelfstandigen door middel van blockchain

Blockchain wordt gezien als een technologie met mogelijk veel impact op de verzekeringsmarkt. Maar het lijkt inmiddels een belofte die moeizaam concreet wordt.

Niek geeft in zijn presentatie zijn perspectief op de ontwikkeling van blockchain en laat aan de hand van het broodfonds voor zelfstandigen een praktische toepassing zien van deze techniek.

20.00 uur

Paneldebat

Hoe kijken we als Rotterdamse verzekeringssector aan tegen de 4e industriële revolutie?

4 prominente collega’s gaan vanuit verschillende achtergronden met elkaar en het publiek in debat over de concrete effecten van de 4e industriële revolutie

20.30 uur

Netwerkborrel