Dag van de Innovatie 29 september 2016

 • 29 Sep 2016
 • 14:30 - 19:00
 • Klokgebouw 50, 5617 Eindhoven

Wat kunt u verwachten?

De Dag van de Innovatie is een topevenement voor ondernemers die verdere stappen willen zetten met hun bedrijf door sterker in te zetten op innovatie. Dat kan zijn

 • het (verder) ontwikkelen van nieuwe producten,
 • bedrijfsprocessen slimmer inrichten,
 • het vinden van nieuwe klanten en markten.

Tijdens de 2016 editie van de Dag van de Innovatie staat digitalisering centraal. Digitalisering vormt voor sommige bedrijven een bedreiging, voor andere juist een kans voor verdere groei en succes. Welke gevolgen heeft dit voor uw bedrijf? Ervaar hoe andere ondernemers de kansen benutten. En ontdek de mogelijkheden die digitalisering uw bedrijf kan bieden.

In een rijk programma geven succesvolle ondernemers en experts hun innovatie-geheimen prijs tijdens inhoudelijke sessies. Zij delen veel praktijkvoorbeelden en handige tips.

Het programma in grote lijnen

14:30 Innovatieplein geopend tot 19.00 uur

         Hier vindt u de volgende onderdelen:

 • Deelnemers aan de MKB Innovatie Top 100 en andere innovatieve bedrijven tonen hier hun producten

 • Online Innovatie Bootcamp 'Geef uw innovatiepower een boost'
  Krijg meer informatie over de Online Innovatie Bootcamp van de KvK.

 • Virtual Reality Corner
  Ontdek de KvK in een virtual reality omgeving

 • Studentenchallenge: Studenten tonen hoe zij ondernemersuitdagingen aanpakken

14:30 The Expert Den ronde 1 (60 minuten)
          Ondernemers pitchen hun plannen aan een Expert panel en krijgen tips en
          adviezen


14:45 'Durf te vragen' NL groeit  ronde 1 (45 minuten)
          Adviezen van succesvolle ondernemers via een live verbinding

15:30
Welkom en opening

16:00
Break out ronde 1 (45 minuten)

 • De 7 nieuwe gouden regels voor succesvol innoveren
  Heeft u ook het gevoel dat de tijden zijn veranderd? Het idee dat de spelregels in uw branche zich wijzigen. U wilt hier natuurlijk alert op inspelen. Maar welke invalshoek kiest u hierbij? Daarom presenteert de KvK op de Dag van de Innovatie ‘De 7 nieuwe gouden regels voor succesvol innoveren’. Met daarin de belangrijkste ontwikkelingen en heel veel tips en praktijkvoorbeelden om direct in uw eigen bedrijf toe te passen.

 • Google Digitale Werkplaats voor het vergroten van online bereik
  In samenwerking met Google wordt u in deze break out sessie digitale vaardigheden bijgebracht rondom het online zakendoen. Efficiënt individuele klantwensen bedienen kan tegenwoordig heel goed dankzij digitaal. Nu is de gedachte nog vaak dat u als ondernemer veel budget, tijd en mankracht nodig heeft om hierin succesvol te zijn. Dat is dus niet nodig. Met simpele stappen in de digitale wereld, kunt u al veel bereiken om dit te verbeteren.

 • Een kijkje in de innovatiekeuken van...
  Op elke locatie inspirerende en innovatieve ondernemers

16:45 'Durf te vragen' NL groeit ronde 2 (60 minuten)

17:00
Break out ronde 2 (45 minuten) 17:00 The Expert Den ronde 2 (30 minuten)

17:30 Borrel op Innovatieplein

17:55 Presentatie Studentenchallenge

18:00 Huldiging regionale winnaars MKB Innovatie Top 100

19:00 Afsluiting Dag van de Innovatie

      

Programma

16:00 - 17:45

Break out sessie: Een kijkje in de innovatiekeuken van Synerscope, door Jan-Kees Buenen Synerscope

Synerscope, gevestigd in Helvoirt en ontstaan in 2011, is een high-tech spin-off van de TU Eindhoven. Het bedrijf houdt zich bezig met het toegankelijk en inzichtelijk maken van ‘big data’, zeer grote bestanden van uiteenlopende typen gegevens. Zij maken hierbij gebruik van allerlei innovatieve technieken, zoals visualisatie, high performance computing en MRI scanning. Het bedrijf heeft zelf een nieuwe tool ontwikkeld waarmee het ook voor MKB-bedrijven mogelijk wordt om big data te analyseren. CEO Jan-Kees Buenen neemt ons mee in het succesverhaal van zijn bedrijf. Wat waren voor hem de succesfactoren en met welke valkuilen en tegenslagen kreeg hij te maken? Hoe heeft hij het bedrijf uiteindelijk naar de top gekregen?

16:00 - 17:30

Break out sessie: Een kijkje in de innovatiekeuken van Boomkwekerij Fleuren, door Han Fleuren

Boomkwekerij Fleuren is een van Nederlands grootste vruchtboomkwekerijen voor de professionele markt. In hun branche lopen zij voorop door hun innovatiebeleid. Han Fleuren vertelt u meer over de manier waarop innovatie bijdraagt aan het succes van zijn bedrijf. Hij heeft het bijvoorbeeld over precisielandbouw, een innovatieve methode die hij toepast waarbij met onder meer de inzet van drones, heel nauwkeurig bekeken kan worden welke boom welk soort verzorging nodig heeft.

16:00 - 17:30

Panellid voor The Expert Den: Edwin Welner - The Dutch Deal

Als entrepreneur van verschillende bedrijven waaronder het Crowdfunding platform The Dutch Deal, komt hij veel in aanraking met (startende) ondernemers. Hierdoor heeft hij de nodige ervaring opgebouwd in het begeleiden en ondersteunen van deze ondernemers in het starten of doorzetten van een eigen bedrijf.

16:00 - 17:30

Panellid voor The Expert Den: Jeroen Op Ten Berg - GBO Innovation Makers

GBO Innovation Makers ontwikkelt producten voor de consumenten- en professionele markt vanuit de locaties Helmond, Antwerpen en Hong Kong. Naast design, engineering en 3d printing organiseert GBO ook tooling productie en levering van complete producten.

16:00 - 17:30

Panellid voor The Expert Den: Marco Sprenkels - Starterslift

Ondernemerschap wordt steeds belangrijker voor de toekomstige generatie, studenten kunnen hiervoor tijdens hun studie al bij Starterslift terecht. Ook ondernemers uit West- en Midden-Brabant helpt Starterslift op weg naar een succesvol bedrijf. Marco Sprenkels is verantwoordelijk voor het Startup programma van Starterslift. Hij heeft onder meer ‘The Lean Startup’ geïntroduceerd, een wereldwijde beweging en aanpak, waarin het Lean-denken wordt toegepast op het proces van innovatie.

16:00 - 17:30

Panellid voor The Expert Den: Edith Groenewolt - Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Edith Groenewolt begeleidt innovatieve bedrijven binnen de 6 Brabantse topsectoren bij het vinden van financiering en het aanscherpen van hun businesscase. Daarnaast is zij actief betrokken bij het ontsluiten van het financieringslandschap binnen de Provincie Brabant; door beschikbare financieringsmiddelen beter op elkaar aan te sluiten worden bedrijven maximaal ondersteund in hun groeiambitie.