Aegon staakt verkoop levensverzekeringen

05 Feb 2020 10:14 | Pieter Baks

Aegon Nederland stopt met de verkoop van individuele levensverzekeringen, waaronder de overlijdensrisicoverzekering. Belangrijkste reden is dat de producten niet meer kostendekkend kunnen worden aangeboden.

Aegon staakt verkoop levensverzekeringenAegon Nederland en Hera Life tekenen hun samenwerkingsovereenkomst. V.l.n.r.: Wim Hekstra (COO Aegon NL), Sander Franken (CEO Hera Life), Maarten Edixhoven (CEO Aegon NL) en Arjen Westra (directeur Sales Aegon NL)

Daarvoor in de plaats gaat Aegon exclusief de overlijdensrisicoverzekeringen van Hera Life aanbevelen. Aegon Growth Capital heeft een belang van 35% genomen in Hera Life.

Levensverzekeringsmarkt staat onder druk

Als reden voor het staken van de verkoop van onder meer de ORV noemt Aegon dat de onder druk staande individuele levensverzekeringsmarkt. “De verkoop van nieuwe levensverzekeringen is door nieuwe regelgeving inmiddels flink gekrompen; zo zijn overlijdensrisicoverzekeringen niet langer verplicht bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek”, meldt de verzekeraar. De verkoop van de Aegon Overlijdensrisicoverzekering, Aegon Garantie Inkomen en de Aegon Lijfrente Uitstelverzekering stopt met ingang van maart. Voor klanten die al een van deze producten hebben, verandert er volgens de verzekeraar niets.

Belang moet vertrouwen onderstrepen

Voor overlijdensrisicoverzekeringen beveelt Aegon zijn klanten en adviseurs Hera Life aan. “Hera Life heeft onlangs wederom de maximale 5 sterren van MoneyView gekregen voor zowel prijs als voorwaarden”, zegt ceo Maarten Edixhoven van Aegon Nederland. “Dit tezamen met een efficiënt aanvraagproces leidt ertoe dat wij onze klanten een goed, relevant alternatief kunnen bieden.” Om zijn vertrouwen in de nieuwe partner te onderstrepen, heeft Aegon Growth Capital een minderheidsbelang van 35% genomen in Hera Life. Aegon Growth Capital investeert in snelgroeiende en onderscheidende fintech- en insurtech-bedrijven in Europa, waar succesvolle ondernemers hebben bewezen een snel innoverend en leidende business neer te kunnen zetten.

Eerste publicatie door Annet van den Berg op 5 feb 2020