Ruim kwart Britten zou woonverzekering bij Google sluiten

04 Dec 2021 14:04 | Anonymous

Als Google inboedel- en opstalverzekeringen zou gaan verkopen, zou 26% van de consumenten in het Verenigd Koninkrijk er een polis willen sluiten. Dat concludeert databureau GlobalData uit een recent onderzoek.

Ruim kwart Britten zou woonverzekering bij Google sluiten

Techbedrijven en andere branchevreemde spelers bedreigen de traditionele verzekeraars omdat zij meer bedreven zijn in digitalisering en merkbinding, aldus GlobalData. Google is van hen de belangrijkste partij, maar ook energieleveranciers (23%) en Amazon (20%) maken een grote kans bij de verzekeringsconsument. “Vooral Amazon zal verzekeraars zorgen baren, omdat die partij al al jaren op het punt lijkt te staan om de verzekeringssector te betreden. Facebook zal daarentegen waarschijnlijk niet zo’n succes worden vanwege de negatieve publiciteit van de afgelopen jaren.” Ook WhatsApp wordt niet als serieus kanaal gezien voor het sluiten van verzekeringen.

Google en Amazon hebben een voorsprong omdat zij ‘slimme’ oplossingen bieden in de huiselijke sfeer, zoals Google Home en Amazon Echo. Maar volgens GlobalData zullen deze partijen in de praktijk  vooral als partners voor verzekeraars optreden en technologie aanbieden om producten te helpen verkopen.

Powered by Wild Apricot. Try our all-in-one platform for easy membership management